Jobben min
– Menneskemøtene er det beste med jobben
Jorund Kullerud (61), butikkansatt i Jenseg bakeri og konditori i Sarpsborg, forteller om jobben sin til HK-Nytt.
Brian Cliff Olguin
Saken oppsummert
brian@lomedia.no
Da jeg hørte at de trengte folk her, var jeg på’n med en gang. Pappaen min og mammaen hans har handlet her. Ja, egentlig hele slekta har vært innom når de skulle ha kake til store selskap.
Det er ikke så rart at alle i Sarpsborg kjenner til Jenseg bakeri når de har holdt på siden 1911. Det er noe med hvor hyggelig det er å komme inn døra. Lukta, menneskene og bakervarene.
Kundene er åpne for å «prekæs», som vi sier her i Østfold, og smilene sitter løst. Alle vil mene noe om de stadig færre parkeringsplassene i byen og om hvordan det går med været og livet. Jeg jobbet på Rema 1000 i 21 år, der var kunder flest på farta og mest opptatt med å komme seg raskt videre.
Vi er nesten som en liten familie på Jenseg. Jeg tror at det har litt å gjøre med at vi jobber tett på hverandre. Som oftest er vi seks stykker på jobb. Når det koker mest rundt jul og 17. mai, er vi åtte. Kundene vet at de må være tidlig ute med bestillingene i høysesongen. Men for å være helt ærlig, er det alltid nok å gjøre.
Før trodde jeg at vinterferien kom til å bli rolig, men nei da, da skal folk ha med seg brød og annet godt til hytta. Når jeg tenker meg om, så er det nok roligst i fellesferien. Da jobber det også en del skoleelever her, og vi er flinke til å dytte dem ut av komfortsonen. Vi lærer dem å småprate og hilse på folk, haha.
Man må jo være glad i mennesker hvis man skal jobbe her. Og det er nettopp menneskemøtene som er det beste med jobben. Jeg pleier å si at konditorene må si ifra når kunder skal innom for å hente kaker. For jeg elsker å levere ut alle slags kaker, særlig bryllupskaker.
Bare det å se de forventningsfulle uttrykkene deres får meg til å smile. Og så ser de kaka, og de blir så rørte! Den kommende bruden begynner gjerne å gråte, mens brudgommen prøver å holde tårene tilbake. Det er bare vakkert!
Her er jeg midt i smørøyet. Jeg kan til og med hjelpe til med å dyppe smågodiser i sjokolade eller smake og komme med innspill når bakerne og konditorene kommer med smaksprøver.
Ikke alle arbeidsplasser har en sjef som selv er med og baker. Her drar alle lasset!
Flere saker
Fernando Vergara
Arbeideres rettigheter i hele verden i fritt fall
Brian Cliff Olguin
– Menneskemøtene er det beste med jobben
Kasper Holgersen
Slik tar du vare på sommervikarene
HK-leder Christopher Beckham vil stanse ulovlig søndagshandel.
Brian Cliff Olguin
LO-topp er lei av at butikker har ulovlig søndagsåpnet. Nå har han en løsning
Ijaz Hussain (t.v.) og Hawal Said synes det er urettferdig at konkurrentene bryter loven.